V Štátnom divadle Košice bude derniéra opery La Traviata, lúči sa po dvadsiatich rokoch


Foto: V Štátnom divadle Košice bude derniéra opery La Traviata, lúči sa po dvadsiatich rokoch Foto: Štátne divadlo Košice

V sobotu 27. januára o 19:00  sa v Štátnom divadle Košice uskutoční derniéra opery Giuseppe Verdiho La Traviata, ktorá za vyše dvadsať rokov v repertoári divadla zaznamenala vyše sto repríz. Zaujímavosťou je aj to, že v roku 1997 vznikla mimo pôvodného dramaturgického plánu divadla. Pod úspech Hanákových La Traviaty sa podpísala aj atmosféra, ktorú realizačný tím napriek problémom a malým nedorozumeniam vytvoril. 

„Všetko, čo sa dialo okolo tejto Traviaty sa však nieslo v akomsi tvorivom chápaní, vypočutí si nápadov, vo vzájomnom akceptovaní sa. Neviem to poriadne ani vysvetliť. V žiadnom prípade sme nemohli dopustiť, aby inscenácia vyznela ako chudobný pokus nejakého zúfalca o voľačo. Na toto sme si dávali veľký pozor,“ hovorí Hanáková, ktorá s otcom trávila pri príprave inscenácie hodiny a hodiny v ateliéri.

V derniére sa pod taktovkou Igora Dohoviča v hlavných postavách predstavia Michaela Várady, Myroslava Havryliuk, Maksym Kutsenko, Marek Gurbaľ, Anton Baculík, Roman Vlkovič, Martin Kovács a Štefan Hundža.

Miesto: Štátne divadlo Košice
Dátum: 27.01.2018 - 19:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Štátne divadlo Košice