Knižnica pre mládež v Košiciach spúšťa Kabinet pomalosti, je určený na pomalé sústredené čítanie


Foto: Knižnica pre mládež v Košiciach spúšťa Kabinet pomalosti, je určený na pomalé sústredené čítanie Foto: ilustračné

Košická knižnica pre mládež spúšťa projekt Kabinet pomalosti, ktorý prevádzkuje občianske združenie Upupa epopos. Ide o netradičnú knižnicu, školu čítania, ako aj klub pre čitateľov, ktorí potrebujú spomaliť. Cieľom Kabinetu pomalosti je rozvoj kultúry komunikácie a pomalého, sústredeného čítania, Teoretik a praktik umenia Viktor Suchý poskytol knižnici 3000 vybraných zväzkov kníh klasickej a súčasnej domácej aj prekladovej literatúry.

„Kabinet sa nachádza v budove bývalej školy a ukrýva naozaj hodnotné a starostlivo vyberané knihy. Priestor je vytvorený pre všetkých kultivovaných ľudí hľadajúcich inšpiráciu, ľudí ochotných počúvať a tiež deliť sa o vlastné myšlienky, predstavy či skúsenosti,” uviedla zástupkyňa riaditeľky Knižnice pre mládež mesta Košice Kamila Prextová.

Súčasťou prezentačného podujatia, ktoré sa uskutoční v pobočke LitPark na Kukučínovej ulici v utorok 9.januára 2018 o 18.00 hod., bude rozhovor Marty Součkovej s Ľubošom Bendzákom o jeho knihe Samota je moja staršia sestra.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TASR