Obyvatelia mestskej časti Barca sú nespokojní s odchodom električiek číslo 4


Foto: Obyvatelia mestskej časti Barca sú nespokojní s odchodom električiek číslo 4 Foto: imfd.sk

Po ukončení modernizácie električkových tratí križovatky VSS spred niekoľkých mesiacov sú obyvatelia mestskej časti Barca nespokojní s odchodom električiek číslo 4. Ranný spoj začína v mestskej časti jazdiť o 7:55 hod., posledná električka odchádza o 20:30 hod a ďalšie dve smerujú do vozovne. Podobne je to aj opačným smerom zo zastávky Havlíčkova. Počas pracovných dní posledný spoj električky odchádza o 20:45 hod.

Podľa hovorkyne Dopravného podniku mesta Košice Michaely Karaffovej na linke č. 4 došlo k zmene na základe skutočnosti, že jej prevádzka je z dlhodobého hľadiska nerentabilná. Električka je využívaná v okrajovom režim, preto linka nepremáva ráno a cez víkendy do 8. hodiny a po 21. hodine. Náhradou cestujúcim do mestskej časti Barca je autobusová linka 12 predávajúca v celodennom režime s intervalom dvakrát za hodinu, za električku číslo 4 je náhrada zabezpečená električkovými linkami 2 a 7, ktoré premávajú každých 20 minút.

Táto zmena nie je poslednou, pretože Dopravný podnik prehodnotí električkovú obslužnosť až po ukončení výluk spôsobených modernizáciou električkových tratí. Zmeny nie sú vylúčené ani na električkovej linke číslo 4.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: kosicednes.sk