Tragédia v Rožňave. Kým 15-ročný chlapec na večierku umieral, jeho kamaráti si ho fotili na sociálne siete


Foto: Tragédia v Rožňave. Kým 15-ročný chlapec na večierku umieral, jeho kamaráti si ho fotili na sociálne siete Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Večierok s tragickým koncom. Zábava mladých ľudí v Rožňave sa skončila smrťou jedného z nich. Podľa TV JOJ ide o maloletého 15-ročného chlapca, ktorý sa po večierku už neprebral. Presná príčina smrti, avšak ani to, kedy nastala, zatiaľ známe nie sú. Lekára totiž k chlapcovi privolali až včera v popoludňajších hodinách.

„Na základe volania na tiesňovú linku 155 sme krátko po 13.00 h vyslali na miesto ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci,“ cituje TV JOJ hovorkyňu záchrannej služby Petru Klimešovú. Lekár už žiaľ mladíkovi pomôcť nedokázal a mohol len bezmocne konštatovať smrť.

Úmrtím sa už zaoberá polícia. Tá pracuje s viacerými verziami a s prihliadnutím na okolnosti prípadu nevylučuje ani smrť následkom neznámej látky. Polícia pracuje aj s verziou, že smrť maloletého môže mať súvis s požitím, resp. aplikáciou neznámej látky, potvrdenie, respektíve vyvrátenie tohto podozrenia je možné až na základe výsledkov znaleckého skúmania, ktorého súčasťou bude aj toxikologické skúmanie, a výsledkov ďalšieho vyšetrovania,“ uviedla košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Policajný vyšetrovateľ už v prípade začal stíhanie za trestný čin usmrtenia a na prípade pracujú aj znalci z rôznych odborov. Polícia zároveň apeluje na rodičov mladých ľudí a detí, aby si všímali ich správanie a dokázali včas vypozorovať, či neužívajú neznáme, alebo návykové látky.

Podľa informácií TV JOJ na večierku v Rožňave nechýbal alkohol a návykové látky. Ďalší účastníci večierku, kamaráti zosnulého, jeho fotky vraj zverejňovali na sociálnych sieťach s hanlivými komentármi. 15-ročný chlapec údajne navštevoval prvý ročník bilingválneho štúdia na obchodnej akadémii. Škola sa k prípadu vyjadriť odmietla.

Prečítajte si viac: