FOTO: Cesta na východ sa pre český pár neskončila šťastne. Vo vlaku ich dohrýzli ploštice


FOTO: Cesta na východ sa pre český pár neskončila šťastne. Vo vlaku ich dohrýzli ploštice Foto: irozhlas.cz/Vojtěch B./RegioJet CZ

Začiatkom mája sa mladý pár z Česka vybral na cestu na východné Slovensko, pričom využili služby známeho železničného prepravcu RegioJet. To však netušili, že sa ich cesta zmení na nepríjemný zážitok. Reportáž priniesol portál irozhlas.cz.

Keďže cesta z Prahy na východ trvá niekoľko hodín, rozhodli sa pre lôžkový vozeň. Vo večerných hodinách si spoločne pozreli seriál, avšak cestujúca zrazu pocítila svrbenie na ruke. Po tom, čo zapli svetlo, aby lepšie videli, aký je problém, všimla si, že na svojom tele má niekoľko červených kusancov.

Okamžite prehľadali celé kupé a zistili, že spolu s nimi cestujú aj ploštice, ktoré sa schovávali v posteľnej bielizni a čalúnení. Následne problém ohlásili vlakvedúcemu, ktorý spísal hlásenie a zabezpečil im náhradné miesto. Podobne obstáli aj ďalší dvaja cestujúci, ktorí s mladým párom zdieľal kupé.

Ako uviedla spoločnost RegioJet pre portál, tento podnet obdržali a intenzívne sa ním zaoberajú. Vysvetlili tiež, že pri podobných situáciách vlak razom odstavia a prebehnú potrebné úkony spojené s dezinsekciou alebo dezinfkeciou. Zároveň sa snažia cesujúcim zabezpečiť kompenzáciu za ich nepríjemnú skúsenosť.

Mladý pár síce svoje peniaze dostal, neteší ich však komunikácia dopravcu, ktorí o tom verejnosť neinformoval a doposiaľ nevedia, či bol daný problém odstránený. Jedinú odpoveď, ktorú obdržali, bola, že reklamácia spadá do tridsaťdňovej zákonnej lehoty.

Zdroj: irozhlas.cz/Vojtěch B.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu