FOTO: Košický obchvat dostáva jasnejšie kontúry. Stavajú hlavne mosty a protihlukové steny


FOTO: Košický obchvat dostáva jasnejšie kontúry. Stavajú hlavne mosty a protihlukové steny
Galéria: 11 fotiek

Stavebné práce na úseku R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany, II. úsek, napredujú bez prerušenia. Konečným výsledkom bude vyše 14-kilometrový úsek rýchlostnej cesty s trinástimi mostami a tromi križovatkami. 

Na viacerých miestach už prebieha výstavba mostných objektov, oporných múrov a protihlukových stien, ktoré by mali mať celkovú dĺžku vyše siedmich kilometrov. Práce na nosnej konštrukcii mosta cez železnicu a cestu medzi obcou Valaliky a košickou mestskou časťou Barca boli úspešne dokončené. Zároveň sa budujú cestné násypy a kanalizácia pre rýchlostnú cestu R2.

„Súčasne sa pracuje aj na kanalizácii rýchlostnej cesty R2. V niektorých častiach stavby prebieha položenie nestmelenej zmesi zo štrkodrviny a podkladnej vrstvy cementom stmelenej zmesi. Na vybraných miestach sa už dokonca realizujú podkladné a ložné asfaltové konštrukčné vrstvy vozovky,” uvádza web kosicenaokolo.sk.

V najbližšom období je na pláne pokračovanie výstavby mostov a násypov. S blížiacim sa letom sa plánuje otvorenie vetvy križovatky Košice – juh v smere na Milhosť, čím dôjde k presmerovaniu tranzitnej dopravy z prevádzkovaného úseku R4. Tým sa uvoľní priestor pre nové stavebné práce na ďalšej vetve križovatky.

Nový obchvat výrazne uľahčí dopravnú situáciu v Košiciach a zníži negatívne dopady dopravy na životné prostredie. Po jeho dokončení sa úsek stane súčasťou juhovýchodného obchvatu mesta a pripojí sa k už hotovej diaľnici D1 Budimír - Bidovce.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu