Polícia vyzýva vodičov na opatrnosť. Košickými cestami zajtra povedú cyklistické preteky „Tour de Prešov“


Foto: Polícia vyzýva vodičov na opatrnosť. Košickými cestami zajtra povedú cyklistické preteky „Tour de Prešov“ Foto: Tour de Prešov

Preteky s dlhoročnou tradíciou a medzinárodnou účasťou, lepšie známe ako „Tour de Prešov“, odštartujú aj v tomto roku. V stredu 1. mája sa tak cestami východného Slovenska od Prešova do Košíc premelú stovky cyklistov s nádejou na úspech.

Košickí policajti z tohto dôvodu vyzývajú vodičov k zvýšenej opatrnosti. „Cyklistické preteky sa budú konať v plnej cestnej premávke, a preto je potrebné, aby vodiči venovali zvýšenú pozornosť cyklistom,“ uviedla polícia na sociálnej sieti. 


Trasa tohtoročných pretekov povedie oboma hlavnými ťahmi vedúcimi cez obce medzi dvoma najväčšími mestami východu. Preteky, ako každý rok, odštartujú na Hlavnej ulici v Prešove. Následne pôjdu po trase Haniska – Kendice – Drienovská Nová Ves – Ličartovce – Lemešany – Janovík – Bretejovce – Seniakovce – Budimír – Rozhanovce – Košické Oľšany – Sady nad Torysou – Olšovany – Ďurkov – Čakanovce – Bačkovík – Boliarov – Kecerovce – Čižatice – Rozhanovce – Kráľovce – Ploské – Nová Polhora – Šarišské Bohdanovce – Drienov – Petrovany. Ukončiť by sa mali v prešovskom velodróme.


Zdroj: Google Maps

Preteky východným Slovenskom pokračujú už deviaty rok

Cyklistické preteky, ktoré sa už niekoľko rokov tešia medzinárodnej účasti pretekárov, odštartovali už v roku 2015. „V rokoch 2016, 2017 až 2108 trať pretekov prechádzala všetkými kútmi Šariša. V roku 2019 podujatie vyvrcholilo v dvojdňové etapové preteky, ktoré na Slovensku nemali obdobu,“ uvádzajú organizátori na svojom webe.

S krátkou prestávkou, spôsobenou pandémiou Covidu, sa tak preteky organizujú, takmer nepretržite, už deväť rokov. Už túto stredu 1. mája tak slávnostne odštartuje ich 8. ročník.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu