Pozor na zlodejov, za posledný týždeň eviduje polícia 2 prípady vlámania do áut


Foto: Pozor na zlodejov, za posledný týždeň eviduje polícia 2 prípady vlámania do áut

V uplynulých dňoch košickí policajti zaznamenali prípady krádeží vlámaním do vozidiel, z ktorých páchatelia odcudzili peňaženky, osobné veci, tablet a iné. Polícia opäť upozorňuje občanov, aby si chránili svoj majetok, nenechávali na viditeľných miestach vo vozidlách veci, ktoré sú lákadlom pre páchateľov tohto druhu trestnej činnosti. 

V sobotu 11.4.2015 popoludní na parkovisku na Furčianskej ulici v Košiciach sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do vozidla zn. Škoda Fabia, odkiaľ odcudzil ruksak. V ňom sa nachádzali osobné veci, doklady a platobné karty. Krádežou vecí poškodením vozidla vznikla poškodeným majiteľom škoda 400 eur.

Včera 13.4.2015 dopoludnia na parkovisku pred jedným z obchodných centier v Košiciach sa páchateľ vlámal do vozidla zn. Peugeot Partner, odkiaľ ukradol peňaženku s osobnými dokladmi a tablet. Poškodenému majiteľovi spôsobil celkovú škodu 300 eur. V popoludňajších hodinách pred jednou z košických reštaurácií sa páchateľ vlámal do vozidla zn. Citroen Berlingo. Z auta ukradol zváračku a kufrík s nivelizačným prístrojom. Poškodenej spoločnosti spôsobil doposiaľ nezistenú škodu.

Vo všetkých uvedených prípadoch polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže, po páchateľoch a odcudzených veciach pátra.

Polícia radí, ako predchádzať krádežiam vecí z áut

Vo vozidle si nikdy nenechávajte na sedadlách a odkladacích plochách žiadne dôležité a cenné veci, napr., kabelky, kufríky a inú batožinu, elektroniku, doklady od vozidla a iné osobné doklady, peňaženky a voľne položené peniaze, prípadne aj predný panel autorádia. Aj zdanlivo bezcenná vec môže zlodeja prilákať. Zlodejovi stačí na krádež vašich vecí len niekoľko sekúnd, počas ktorých sa vzdialite od vozidla. Pred odchodom od vozidla skontrolujte zatvorenie všetkých okien, vrátane strešného okna, batožinového priestoru a všetkých dverí. Ponechaním cenných vecí na viditeľnom mieste vo vozidle zvyšujete riziko odcudzenia vozidla alebo vecí z neho. Ak chcete nechať veci v kufri svojho zaparkovaného auta, dajte si ich tam na inom mieste ako parkujete – zlodej vás môže na parkovisku pozorovať.

Foto: ilustračné

Miesto: -
Dátum: 14.04.2015



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu