FOTO: Polícia uzavrela počas víkendu Sobrance aj Medzev. Kontrolám sa nevyhli ani kamionisti


FOTO: Polícia uzavrela počas víkendu Sobrance aj Medzev. Kontrolám sa nevyhli ani kamionisti
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Počas soboty 27. apríla boli v rámci policajných kontrol uzavreté ďalšie dve mestá v Košickom kraji. Konkrétne uzavreli všetky vjazdy a výjazdy v meste Sobrance a v Medzeve. Počas dvojhodinového zásahu obsadili nielen hlavné ťahy, ale aj bočné ulice, aby im neunikol žiaden špekulant za volantom.

Iba pár minút po začiatku akcie chytili v Medzeve prvého nezodpovedného vodiča, ktorému zistili 0,36 promile alkoholu v krvi. Našťastie bol jediný, kto v ten večer nafúkal, a tak sa štatistiky zlepšili. Vodič si však nepolepšil, prišiel o vodičák, ďalšia jazda mu bola mu zakázaná a o jeho osude rozhodne správny orgán.

V Sobranciach si zas polícia zobrala pod palec aj vodičov kamiónov smerujúcich na Ukrajinu. „Podľa operatívnych informácií polície si kamionisti čakanie v kolónach skracujú popíjaním alkoholu a zrážka s takýmto obrovským, neraz plne naloženým, kolosom môže mať fatálne následky,” ozrejmila polícia.

Policajti vyjadrili spokojnosť, že počas akcie došlo iba k jednému prípadu dychovej skúšky s pozitívnym výsledkom, čo považujú za úspech. Tieto preventívne akcie však budú pokračovať aj naďalej, pretože hlavným cieľom je zvýšenie bezpečnosti a ochrana životov na cestách.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu