FOTO: Mestská zeleň dolaďuje posledné detaily pred letom. Na detských ihriskách v Košiciach musí byť bezpečno


FOTO: Mestská zeleň dolaďuje posledné detaily pred letom. Na detských ihriskách v Košiciach musí byť bezpečno
Galéria: 12 fotiek
Foto: Facebook/Správa mestskej zelene v Košiciach

Počasie sa nám pomaly začína umudrovať, čo je veľkým lákadlom pre rodiny s deťmi, ktoré konečne opustia svoje príbytky a vybehnú na ihriská. O tie sa však treba patrične starať, aby boli využívané a predovšetkým bezpečné. Práve preto pracovníci Správy mestskej zelene v Košiciach pred letom kontrolujú ich stav a pracujú na prípadných opravách.

Mestská zeleň sa stará o viac ako dvesto ihrísk vo viacerých mestskách častiach, ktoré sú pravidelne monitorované certifikovaným technikom a na týždennej báze ich kontrolujú aj technici z ich radov. V prípade nevyhovujúcich alebo poškodených hracích prvkov, mobiliáru alebo dopadových plôch realizujú v čo najkrajštom čase ich obnovu alebo výmenu.

Príkladom je aj detské ihrisko v Mestskom parku, kde je v posledných dňoch rušno. Dôvodom je inštalácia dopadovej plochy v priestore hracích prvkov, ktorá už nevyhovovala z hľadiska bezpečnosti. Pracovníci mestskej zelene realizujú pokládku prýžovej monolitickej štiepky Softnyx, ktorá potrvá niekoľkí dní. Nateraz je preto ihrisko zatvorené pre verejnosť, avšak o niekoľko dní bude pre všetky deti plne k dispozícii.

Počas apríla si posvietili aj na pieskoviská. Ich údržba si vyžaduje pravidelné prekopávanie a prelievanie čistou vodou, aby sa tak zabezpečili hygienické štandardy. Kvalitu piesku kontroluje Regionálny úrad verejného zdravotníctva, ktorý odoberá vzorky piesku a tie následne podrobuje analýze. Ak zaznamenajú nedostatky, okamžite pracujú na ich odstránení.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu