Opitý mladík zrámoval plot rodinného domu v Choňkovciach. Auto otočil na strechu


Foto: Opitý mladík zrámoval plot rodinného domu v Choňkovciach. Auto otočil na strechu Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Počas uplynulého víkendu došlo v obci Choňkovce k dopravnej nehode, ktorú spôsobil 25-ročný vodič z okresu Sobrance. Mladý muž, ktorý šoféroval vozidlo Škoda Octavia pod vplyvom alkoholu, stratil kontrolu nad autom, keď zišiel z cesty do priekopy, narazil do malého mostíka, potom do brány a následne do oplotenia rodinného domu, v dôsledku čoho skončil prevrátený na streche. 

Dychová skúška u vodiča bola vykonaná priamo na mieste nehody, pričom ukázala výsledok až 2,14 promile. Policajti mladíka zadržali a po ošetrení v nemocnici, z dôvodu utrpenia ľahkých zranení, bol umiestnený do policajnej cely. Jeho osud teraz leží v rukách súdu, ktorý bude rozhodovať o obvinení z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Okrem tohto incidentu policajti v Košickom kraji počas minulého týždňa odhalili ďalších osemnásť motoristov, ktorí pred sadnutím za volant nepohrdli pohárikom. Deväť z nich malo v dychu viac ako jedno promile, čo si vyžiadalo okamžité zadržanie vodičských preukazov a zakázanie ďalšej jazdy. Bez viny neostali ani vodiči nemotorových vozidiel. Až devätnásť z nich malo v krvi alkohol.

Zdroj: Polícia SR - Košický kraj


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu