VIDEO: Vodiči, máte zelenú. Medzi Mokrancami a Buzicou už stojí provizórny most


Foto: VIDEO: Vodiči, máte zelenú. Medzi Mokrancami a Buzicou už stojí provizórny most Foto: Facebook/Košický samosprávny kraj

V reakcii na požiadavky miestnych vodičov Košický samosprávny kraj pristúpil k rekonštrukcii mosta medzi Mokrancami a Buzicou, ktorý vedie ponad potom Čečanka. Ešte v marci začali s výstavbou provizórneho premostenia so sľúbeným sprejazdením koncom apríla. Župa svoj záväzok naplnila, a tak je od stredy 24. apríla dočasný most plne prístupný motoristickej verejnosti.

Vodiči tak nemusia využívať obchádzku, ale môžu pohodlne prejsť cez devätnásťmetrový dočasný most, ktorý tam bude stáť až do úplneho dokončania mosta. Jediným obmedzením je však to, že prejazd je možný len v jednom jazdnom pruhu. Starý most cez bol medzičasom zbúraný a doprava na tomto úseku bola dočasne uzavretá.

Celkové náklady na výstavbu nového mosta sú odhadované na 725-tisíc eur a budú financované z rozpočtu kraja. Výstavba by mala byť dokončená do 180 pracovných dní od začiatku prác, ktoré sú plánované ešte pred letnými mesiacmi, pokiaľ sa nebudú procesy verejného obstarávania predlžovať.

                            Pozrite si, ako prebiehali práce na dočasnom moste.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu