FOTO: Košičania sa môžu pýšiť moderným štadiónom. Košická futbalová aréna je kompletne dokončená


FOTO: Košičania sa môžu pýšiť moderným štadiónom. Košická futbalová aréna je kompletne dokončená
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice/úprava redacie

Mesto Košice oznámilo skvelú správu. Košická futbalová aréna je konečne kompletne hotová, čo znamená, že Košičania majú po rokoch adekvátny športový priestor najvyššej kategórie Európskej futbalovej únie (EUFA), ktorý bude dejiskom mnohých medzištátnych a reprezentačných zápasov.

S výstavbou futbalového štadióna sa začalo v roku 2018 a dnes má už mesto v rukách právoplatné kolaudačné rozhodnutie. Oficiálne fungovanie KFA bolo však spustené po výstavbe prvej etapy vo februári 2022. Odvtedy sa na jej trávniku odohralo niekoľko zápasov najvyššej slovenskej súťaže.

Štadión obkolesujú štyri tribúny, v podzemnej časti hlavnej tribúny sa nachádza zázemie pre hráčov, rozhodcov, delegátov, šatne či ošetrovňa. Na prvom nadzemnom podlaží sú vstupy vrátane VIP sektora, zázemie pre gastro a druhé podlažie je určené pre administratívu a médiá. Tretie je výlučne pre televízne štúdiá, skyboxy a réžiu prenosov a kameramani majú prístup aj na štvrté podlažie, kde sú hlavné kamerové plošiny.


Mesto čelilo rôznym kritikám vrátane nedostatočnej diváckej kapacity. A hoci pôvodné ambície smerovali k výstavbe štadióna so 40-tisícovou kapacitou, nakoniec pristúpilo k tomu, že presne 12 555 sedadiel je postačujúcich.

Hoci sa o košickej aréne hovorí ako o najlacnejšom štadióne na Slovensku, presná výška celkových nákladov nie je ešte ozrejmená. Dá sa však predpokladať, že výrazne presiahla 20 miliónov eur.

Už 1. mája sa na trávnik KFA postavia hráči, ktorí zabojujú o Slovenský pohár vo futbale. Počas leta sa tu odohrajú zápasy jednej zo skupín Majstrovstiev Európy do 21 rokov. Najbližšie futbalové derby je na programe už túto sobotu (27. 4.), kde sa proti sebe postaví domáci FC Košice a FC ViOn Zlaté Moravce.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu