Idzem, nejdzem? Dopravná značka v Michalovciach mätie taxikárov


Foto: Idzem, nejdzem? Dopravná značka v Michalovciach mätie taxikárov Foto: RTVS

V Michalovciach vznikol rozkol medzi taxikármi. Dôvodom je dopravná značka, ktorá bola nainštalovaná na parkovisku pred železničnou stanicou. Pre jednu skupinu platí, pre druhú zas nie. Reportáž priniesla RTVS.

Značka, určujúca zákaz vjazdu, rozdelila taxikárov na tých, ktorí majú s mestom uzavretú zmluvu a tým pádom môžu využívať vyhradené parkovacie miesta, a tých, ktorí takúto zmluvu nemajú a cítia sa tým ukrátení.

Umiestnená bola na žiadosť taxikárov, ktorí platia ročný poplatok šesťsto eur za využívanie parkovacích miest v blízkosti stanice. Títo šoféri považujú situáciu za spravodlivú, keďže každý má možnosť si za parkovacie miesto zaplatiť. Na druhej strane, taxikári bez zmluvy tvrdia, že značka je zbytočná a komplikuje im podnikanie, pretože ich zákazníci musia od stanice absolvovať dlhšiu pešiu cestu.

Diskusia sa týka aj nejednoznačného významu dopravného značenia. Niektorí si to vysvetľujú ako zákaz vjazdu pre všetky motorové vozidla s výnimkou taxislužieb. Je to však mylná interpretácia, čo pre RTVS potvrdila aj krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Tá uviedla, že dopravná značka zákaz vjazdu platí pre vozidlá taxislužby, pričom ostatné vozidlá tam vojsť môžu.

Zdá sa, že taxikári, ktorí vyjadrili nespokojnosť, tak budú musieť hľadať alternatívne parkovacie riešenia alebo uzavrieť zmluvu s mestom. Tí, ktorí zmluvu majú, môžu len dúfať, že im nezazmluvnené vozidlá nebudú odoberať miesta ani zákazníkov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu