FOTO: Štvorročnému dievčatku z Ťahanoviec niekto kruto zničil predzáhradku


FOTO: Štvorročnému dievčatku z Ťahanoviec niekto kruto zničil predzáhradku
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Ťahanovčania Ťahanovčanom/AB

V skupine na sociálnej sieti, ktorá združuje Ťahanovčanov, sa objavil príspevok košickej mamičky, ktorú nahnevalo správanie sa bezohľadného výtržníka. „Takú spúšť si našla dcérka vo svojej predzáhradke. Povyťahované, olámane tulipány, ďakujeme krásne, má šťastie, že som ho nechytila! Nech vás hanba fackuje!” napísala pod fotografie zničenej záhradky.

Jej dcérka má len štyri roky, no s láskou venuje svoj voľný čas starostlivosti o svoju predzáhradku, čím prispievka ku krajšiemu okoliu. O to ťažšie je pre ňu vysvetliť dcérke, prečo to niekto urobil, keďže ona sama vie, že takto sa slušní ľudia nesprávajú. Ostatných zároveň upozorňuje, aby si dali pozor aj na svoje záhradky.

Smutný incident pobúril mnohých členov skupiny, ktorí na príspevok reagovali. „Potom že sa pri niektorých bytovkách nič nepestuje, veď niet divu, buď sa všetko zničí, alebo ukradne,” napísal Lukáš.„Strašné niečo, akože hlúpi ľudia, nie žeby boli radi, že sa niekto stará a skrášľuje pre potešenie iných, ale devastujú. Proste na toto nemám slov, hyenizmus…” vyjadrila Lýdia.

„Nikdy som nepochopila ako ničenie niečoho, čo je dielom úsilia niekoho iného, môže niekomu robiť radosť, že to zničil,” napísala Lucka. Nejde však o výnimočný prípad, verejné priestory sú terčom vandalov na dennom poriadku. O svoju skúsenosť sa podelila aj Zuzana: „U nás to isté. Niekto si nalámal tulipánky a aj povyberal a cibuľky odhodil.”




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu