Akoby sa po nej zľahla zem. Pred siedmimi rokmi zmizla Košičanka Iveta bez stopy, polícia to nevzdáva


Foto: Akoby sa po nej zľahla zem. Pred siedmimi rokmi zmizla Košičanka Iveta bez stopy, polícia to nevzdáva Foto: iStock, Facebook/ Pátrací Tím Východ

Ročne sa svojim blízkym a rodine stratia desiatky ľudí. Či už ide o príbeh so šťastným alebo smutným koncom, polícia svoje pátranie nevzdáva. Rovnako je to aj v prípade zamestnankyne Štátneho divadla Košice Ivety Kisovej. O Ivete niet chýru ani slychu už dlhých sedem rokov. 

Naposledy bola videná ešte 25. apríla 2017 o 14:00 hod. Ako píše Pátrací Tím Východ, ľudia ju zazreli na mieste jej pracoviska, v Štátnom divadle Košice, domov však už nikdy nedorazila a rodine ani blízkym sa neozvala. 

Iveta Kisová mala v čase zmiznutia 48 rokov. Dnes už 55-ročná žena mala výšku 168 centimetrov, červené vlasy po ramená a bola plnoštíhlej postavy. Pátrací tím vyzýva verejnosť, aby akékoľvek nové informácie o dlhodobo nezvestnej žene hlásila na známej linke 158.


Stovky nezvestných

Polícia Slovenskej republiky eviduje stovky nezvestných, nové prípady pribúdajú mesiac čo mesiac. Zatiaľ čo niektorí zmizli len pred pár dňami, po iných naši policajti pátrajú doma aj v zahraničí už veľmi dlho. Podľa polície sa pátranie prerušuje spravidla až po 20 rokoch, v praxi sa však so získavaním nových informácií o jednotlivých prípadoch pokračuje aj naďalej. Ako neustále pripomínajú „nádej zomiera posledná“.

Polícia ešte pred pár rokmi evidovala aj prípady osôb, po ktorých je pátranie vyhlásené už od roku 1993. V oboch prípadoch však boli osoby nezvestné už dlhšie, ešte pred rozpadom Česko-Slovenska.

V prípade, ak nemáte informácie o svojej blízkej osobe, nečakajte. Podľa šéfa Záchranného systému Slovensko Milana Uhriča môže byť už po 24 hodinách neskoro.  Ako prezradil pre portál Aktuality, niektorí nezvestní nechcú byť nikdy nájdení.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu