Veľký nábor riaditeľov škôl: Košičania sa zabavajú na tom, či ich mesto všetkých vyhodilo


Foto: Veľký nábor riaditeľov škôl: Košičania sa zabavajú na tom, či ich mesto všetkých vyhodilo Foto: ilustračné/kosice.sk

Pred pár dňami sme zverejnili informáciu, že mesto Košice hľadá až štyridsať riaditeľov škôl a školských zariadení v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Záujemcovia sa môžu uchádzať o direktorské kreslo na 11 základných školách, 25 materských školách, dvoch základných umeleckých školách, jednej jazykovej škole a v jednom centre voľného času.

Hoci mesto už niekoľkokrát zverejnilo takýto nábor zamestnancov, s takýmto vysokým počtom sa Košičania ešte nestretli. Vznikol tak priestor na rôznorodé domnienky a humorné reakcie.


„To čo? Všetkých riaditeľov vyhádzali?” reagoval vtipne autor príspevku na sociálnej sieti, pod ktorým sa objavilo niekoľko ďalších reakcií. „Nová doba, žiak vyhadzuje riaditeľa,” zavtipkoval Peter. Ďalšie reakcie sa odkazovali na možné politické vplyvy, avšak dôvod je úplne jednoduchý.

Aj keď by sa mohlo zdať, že za takýmto vysokým počtom obsadzovaných pozícií je niečo nekalé, ide len o zhodu náhod, ktorá má svoje zákonné odôvodnenie. „Všetkým spomínaným riaditeľom a riaditeľkám sa končí funkčné obdobie, preto v zmysle zákona bolo na ich miesto vypísané výberové konanie,” ozrejmila vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková.

Mesto má 95 štatutárov škôl a školských zariadení, a tak je toto číslo adekvátne a nejde o žiadne hromadné prepúšťanie. Uchádzači prechádzajú výberovým konaním, ktoré pozostáva z niekoľkých krokov, pričom sa kladie dôraz na ich odbornosť, spôsobilosť a prínos v rámci rozvoja školy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu