VIDEO: Kto je záhadný muž, ktorý rapoval na električkovej zastávke? Košičan motivuje a rozpráva svoj príbeh


Foto: VIDEO: Kto je záhadný muž, ktorý rapoval na električkovej zastávke? Košičan motivuje a rozpráva svoj príbeh
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/Milan Ďuro/Lukáš Laki Cerovský

Včera sme na našom Facebooku zdieľali video, ktoré zachytáva mladého Košičana na električkovej zastávke Amfiteáter počas jeho rapového vystúpenia. Na zem si položil reprák a s mikrofónom v ruke bavil okoloidúcich.

Nejde však len o náhodného speváka. Lukáš má 34 rokov a je známy predovšetkým pod prezývkou Búrka, ktorého tvár je známa nielen z reklamných bannerov po celých Košiciach, ale najmä kvôli jeho motivačným a raperským videám na platforme Youtube.

A prečo práve Búrka? „Pseudonym Búrka som si vymyslel ešte skôr, ako som začal písať rapové rýmy,” prezradil Lukáš, pričom uviedol, že práve kvôli jeho búrlivej životnej ceste má táto prezývka opodstatnenie. Prvé riadky však začal písať v roku 2020, kedy sa blížil k svojim tridsiatym narodeninám a kedy bola avizovaná prvá vlna pandémie.



Ako sám tvrdí, tvorí texty na základe príbehov z jeho vlastného života a zo života ľudí z jeho okolia. Či už ide o príbeh nešťastnej lásky, o hľadaní štastia, o hodnotách spoločnosti, o hodnotách samého seba či o všetkých veľkých skúškach, ktorými si musel prejsť. „Je to o výraznej transformácii môjho života a mohlo by to pomáhať aj druhým ľuďom s podobnými problémami,” uviedol raper Búrka s tým, že nie je jednoduché popísať, čo chce svojimi textami povedať, preto je dôležité vypočuť si ich.

Síce jeho príbehy nesú hlbokú myšlienku, tú mnohokrát dotvárajú humorné momenty a ponaučenie. A hoci Búrka teraz vystupoval na zastávke Amfiteáter, kto vie, možno sa o pár rokov postaví na samotné pódium Amfiteátra len o pár metrov ďalej.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu