Čermeľskú cestu po zime opravujú. V tomto úseku je znížená rýchlosť


Foto: Čermeľskú cestu po zime opravujú. V tomto úseku je znížená rýchlosť
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Zima dala mnohých cestným úsekom zabrať. Vodičom zas dali zabrať výtlky a iné poškodenia na cestách, ktoré sa však snaží mesto Košice postupne odstrániť, hoci si nemyslí, že by to malo byť v jeho kompetencii.

Na sociálnej sieti magistrát informoval, že hneď po veľkonočných sviatkoch sa pustili do opravy Čermeľskej cesty smerom z mesta na Jahodnú, respektíve k lokalite Potoky smerom na Košickú Belú. Cesta bola poškodená sieťovými poškodeniami a prasklinami, preto sa aktuálne na viacerých úsekoch aplikuje asfaltová emulzia, ktorá sa pre spevnenie zasypávaná kamenivom.

„Asfaltová hmota potom zatečie do trhlín a prasklín, nevytvárajú sa ďalšie poškodenia a nedostáva sa tam voda. Je to jeden z bežných postupov, ktorý sa používa pri opravách ciest po celom Slovensku,” vysvetlilo mesto.

Vzhľadom na bezpečnosť robotníkov aj ostatných účastníkov cestnej premávky je v danej lokalite znížená rýchlosť na 30 kilometrov za hodinu. Aj po ukončení prác však budú dopravné značky na mieste ešte ďalší týždeň.

Mesto zároveň uviedlo, že iniciovalo legislatívne zmeny, aby mestá, ktoré spravujú cesty druhej a tretej triedy, mohli tieto komunikácie previesť na plecia župy. Tie by mali od štátu dostávať viac peňazí na údržbu takýchto ciest.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu