Chcete zažiť autonehodu na vlastnej koži? Protidrogový vlak si urobí zastávku v troch mestách Košického kraja


Foto: Chcete zažiť autonehodu na vlastnej koži? Protidrogový vlak si urobí zastávku v troch mestách Košického kraja
Galéria: 13 fotiek
Foto: revolutiontrain.cz/úprava redakcie

Vlaková súprava prispôsobená na vzdelávacie účely sa stane dočasnou atrakciou pre stredoškolákov na východnom Slovensku. Tento unikátny projekt známy ako Revolution Train prichádza od našich českých susedov zo stanice Praha, aby rozšíril povedomie mladých o rizikách spojených so závislosťami.

V interiéri vlaku, ktorý je vybavený multimediálnymi technológiami, sa študenti zoznámia s realistickými príbehmi mladých ľudí, ktorých postihli následky kvôli užívaniu alkoholu a drog. Chýbať nebudú ani diskusie s odborníkmi či programy o zvyšovaní povedomia o trestnoprávnej zodpovednosti či rozvoji zdravého spôsobu myslenia.

Cieľom je ponúknuť študentom stominútovú edukačnú zážitkovú lekciu, ktorá by mohla mať dlhodobý vplyv na ich rozhodovanie a postoj k rizikovému správaniu.

Tri zastávky v krajských mestách

Prvou zastávkou zážitkovej vlakovej súpravy bude Spišská Nová Ves, kde Revolution Train dorazí už v stredu 17. apríla. Potom bude pokračovať do Košíc, kde sa zastaví vo štvrtok 18. apríla a konečnú bude mať v piatok 19. apríla v Michalovciach.

Projekt Revolution Train je iniciatívou neziskovej organizácie Nadační fond Nové Česko a vznikol na základe skúseností jeho zakladateľa Pavla Tůmu, ktorému drogy zobrali priateľa. Okrem Slovenska vlak vyráža aj do Poľska či Nemecka, kde nielen že poskytuje interaktívne zážitkové vzdelávanie, ale tiež zbiera dôležité údaje, ktoré môžu mestá a školy využiť na zlepšenie svojich protidrogových programov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu