Košičan si našiel v schránke letáčik s návodom na zaplatenie dane. Ďaleko však nepochodil


Foto: Košičan si našiel v schránke letáčik s návodom na zaplatenie dane. Ďaleko však nepochodil Foto: Facebook/Košice - kuriozity a absurdity/MBK

Platenie daní nie je pravdepodobne nikoho obľúbená činnosť. Z peňaženky odíde nemalá suma, ktorá sa každým rokom zvyšuje, avšak, je to povinnosť každého z nás, a tak nám neostáva nič iné, len to zaplatiť.

Tu však môže nastať problém, o ktorý sa podelil Košičan Martin na sociálnej sieti. Do schránky mu pristála informácia o zaplatení dane aj spolu s informačným letákom, ktorý odkazoval na nový a jednoduchší spôsob komunikácie s mestom Košice.


Celý postup pozostáva len z troch krokov - v prvom rade sa dostanete na príslušnú internetovú stránku, potom sa zaregistrujete prostredníctvom formulára a v závere zadáte váš unikátny kód, ktorý vám bol pridelený. Znie to tak jednoducho, že by to ozaj zvládol každý, a preto sa to rozhodol vyskúšať aj Martin.

Po uskutočnení prvého kroku sa však ďaleko nedostal, keďže sa na webe objavila informácia: Registráciu spustíme už čoskoro! „Keď mi to príde v schránke, počítam s tým, že mi to bude fungovať a nie že prídem na stránku a je to v príprave. Je to na hanbu, tak snáď sa čoskoro dočkáme,” napísal.

S otázkou, kedy bude tento web sprístupnený Košičanom, sme sa obrátili na mesto Košice. Doteraz nám však neodpovedalo, a tak ostáva hudbou budúcnosti, kedy bude možné zaplatiť dane týmto spôsobom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu