10. decembra 2017 dochádza v Košickom kraji k zmene cestovných poriadkov


Foto: 10. decembra 2017 dochádza v Košickom kraji k zmene cestovných poriadkov Foto: ilustračné

Od nedele 10. decembra 2017 začínajú platiť nové cestovné poriadky v pravidelnej prímestskej, zahraničnej a mestskej hromadnej doprave, ktoré na území Košického kraja prevádzkujú spoločnosti eurobus, a.s. Košice a ARRIVA Michalovce a.s. Aktuálne autobusové spojenia sú zverejnené aj na stránke www.cp.sk. Aktuálnu polohu autobusu prímestskej autobusovej dopravy môžu cestujúci získať na stránke www.mojbus.sk alebo prostredníctvom aplikácie Ubian.

„Realizovaných zmien je niekoľko stoviek a ich zámerom je nielen zohľadniť požiadavky cestujúcej verejnosti a obcí, ale najmä vytvárať komplexný systém verejnej dopravy. Rozsah služieb dlhodobo zásadne nemeníme, len upravujeme podľa Plánu dopravnej obslužnosti a pripomienok dopravcov, starostov a cestujúcich,“ uviedol Radovan Hužvík z odboru dopravy Úradu KSK.

Realizované zmeny v autobusovej doprave:

- Nové autobusové spoje v nedeľu ráno z Rožňavy do Košíc a v nedeľu na obed späť
- Zachované zastavovanie regionálnych rýchlikov v Krompachoch aj po otvorení mosta cez Ružín, ktoré sa podarilo Odboru dopravy Úradu KSK dohodnúť so Železničnou spoločnosťou Slovensko a.s. Zlepšenie autobusových prípojov k vlakom do Krompách.
- Zlepšenie autobusových prípojov z Hnileckej doliny do Margecian, najmä ráno.
- Obnova dopravného autobusového spojenia cez Ružínsky most (aj do Opátky).
- Zavedenie víkendových spojov z Parchovian do Trebišova na pracovné zmeny, s možnosťou prestupu na vlakové prípoje v Trebišove a autobusové prípoje v Hriadkach -  v smere na Michalovce aj na Košice.

Všetky zmeny a aktuálne cestovné poriadky nájdete na stránkach dopravcov eurobus a.s. Košice a ARRIVA Michalovce a.s.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KSK