FOTO: Michalovskí colníci zlikvidovali vyše desať miliónov tabakových výrobkov. Všetok tovar skončil v spaľovni


FOTO: Michalovskí colníci zlikvidovali vyše desať miliónov tabakových výrobkov. Všetok tovar skončil v spaľovni
Galéria: 4 fotky
Foto: Colný úrad Michalovce, Finančná správa

Colný úrad v Michalovciach nedávno vykonal likvidáciu zaisteného a prepadnutého tovaru v celkovej hodnote presahujúcej 2 milióny eur. Medzi zničenými predmetmi sa nachádzali tabakové výrobky, ako aj falzifikáty textilu, obuvi a parfumov, ktoré boli objavené a zaistené počas colnej kontroly na slovensko-ukrajinskej štátnej hranici.

Zničenie tohto nelegálneho tovaru prebehlo spálením v špecializovanej spaľovni odpadov, čím sa zabezpečila jeho kompletná likvidácia. V rámci likvidácie bolo spálených vyše desať miliónov kusov tabakových výrobkov, viac ako štyri kilogramy tabaku a 133 kusov napodobenín a falzifikátov známych značiek. 

Finančná správa v tejto súvislosti vyzýva občanov, aby pri dovoze tovaru z tretích krajín dodržiavali legislatívne stanovené podmienky a množstevné limity, čím prispievajú k ochrane spotrebiteľa a verejnej bezpečnosti.

Uvádza tiež limitované množstvo tabakových výrobkov, ktoré je možné bezcolne dovážať (40 kusov ciagriet, 20 kusov cigariek, 10 kusov cigár, 50 gramov tabaku a 2 spotrebiteľské balenia bezdymového tabakového výrobku) a upozorňuje, že tabakové výrobky nesmú byť dovážané osobami mladšími ako 17 rokov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu