FOTO: Na košických železniciach je v týchto dňoch rušno. Policajti so psami kontrolujú stanice aj vlaky


FOTO: Na košických železniciach je v týchto dňoch rušno. Policajti so psami kontrolujú stanice aj vlaky
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

V pondelok 8. apríla začala medzinárodná policajná akcia s názvom Týždeň prevencie na železnici, ktorá potrvá do konca tohto týždňa. Výnimkou nie je ani Košický kraj, kde sa do akcie zapojili príslušníci železničnej, poriadkovej či kriminálnej polície. Policajné sily sú v teréne doplnené aj o špeciálne vycvičené policajné psy, ktoré pomáhajú s vyhľadávaním drog.

Verejní činitelia si tak v týchto dňoch posvietia na okolie železničných staníc i vlaky, kde je vysoká frekvencia cestujúcich. Úlohou policajtov je nielen zisťovanie protiprávneho konania medzi cestujúcimi a zamestnancami železničných spoločností, ale aj prevencia proti krádežiam, pátranie po osobách, ako aj odhaľovanie nelegálnej migrácie a drogovej trestnej činnosti.



„Stanica je vstupnou bránou do mesta a nechceme sa venovať len vodičom, ale aj bežným cestujúcim, ktorí prichádzajú do mesta vlakom. Chceme, aby ľudia pochopili, že keď vystúpia z vlaku, môžu sa cítiť bezpečne, aby vedeli, že policajti sú tu aj pre nich a pre ich bezpečnosť,” uviedol košický krajský policajný riaditeľ Štefan Mulik.

Hneď prvý deň akcie priniesol výsledky. Kontrolou prešlo 248 osôb, pätnásť osobných vlakov a päť železničných staníc. Z tohto počtu zaznamenali policajti spolu jedenásť priestupkov vrátane troch osôb, ktoré porušili zákon tým, že prechádzali cez koľaje na miestach, kde je to zakázané. Policajtom sa tiež podarilo vypátrať jednu nezvestnú osobu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu