Zrážku s vlakom medzi Trebišovom a Michalovcami neprežil 39-ročný muž. Rušňovodič nedokázal tragédii zabrániť


Foto: Zrážku s vlakom medzi Trebišovom a Michalovcami neprežil 39-ročný muž. Rušňovodič nedokázal tragédii zabrániť Foto: ilustračné/pixabay.com/jplenio

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v nedeľu 7. apríla vo večerných hodinách informovala o prerušení vlakovej dopravy na úseku Hrinište - Bánovce nad Ondavou medzi Trebišovom a Michalovcami.

Dôvodom obmedzení bola zrážka osobného vlaku s 39-ročným mužom, ktorý sa neoprávnene pohyboval v koľajisku. Krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová uviedla, že rušňovodič kvôli krátkej vzdialenosti, aj napriek použitiu zvukového výstražného znamenia a rýchločinného brzdenia, zrážke nedokázal zabrániť, čím muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a na mieste im podľahol.

Polícia podrobila dychovej skúške rušnovodiča, výsledok bol však negatívny. Bližšie okolnosti polícia vyšetruje a v danej veci začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Premávka bola obmedzená približne tri hodiny, obnovili ju až pár minút po 21:00 hod. Viaceré vlaky tak nabrali výrazné meškanie, niektoré z nich boli nahradené autobusmi. Obmedzenie sa dotklo aj vodičov prechádzajúcich cez obec Laškovce, kde vodiči nemohli prejsť cez železničné priecestie kvôli odstavenému vlaku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu