Aktualizácia: Autobus na Spiši zrazil 10 ľudí. Počet obetí sa zvýšil na tri


Foto: Aktualizácia: Autobus na Spiši zrazil 10 ľudí. Počet obetí sa zvýšil na tri Foto: spravy.rtvs.sk

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR prijalo dnes v ranných hodinách oznámenie o nehode v Spišskom Podhradí v okrese Levoča. Autobus zrazil 10 ľudí. Podľa informácií polície sa autobus z neznámych príčin pohol a ľudia ostali zakliesnení pod ním. Príčina a okolnosti nehody sú v štádiu vyšetrovania. 

V Spišskej Kapitule bolo nadnes naplánované Diecézne stretnutie mládeže. Podujatie zrušili.

Ako informovalo operačné stredisko, na miesto boli vyslané štyri pozemné ambulancie a dva vrtuľníky leteckej záchrannej služby. „Na mieste zasahuje 11 hasičov z Levoče s tromi kusmi techniky,” informoval operačný dôstojník.

Na mieste nehody zomreli dve dievčatá, tretia skonala v nemocnici. Oznámil to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, ktorý sa nachádza v Spišskom Podhradí. Jedno dievča bojuje o život v košickej nemocnici. Ďalšie osoby sú zranené. 

„Veľmi ma zasiahla správa o tragédii v Spišskom Podhradí. Je mi to ľúto, lebo sa táto tragédia sa stala mladým ľuďom, ktorí smerovali na radostné stretnutie mladých s novým otcom biskupom Františkom. Všetkým pozostalým a ich rodinám vyjadrujem úprimnú sústrasť, som s nimi v ich žiali. Všetkým zraneným prajem veľa síl a skoré uzdravenie,” dodal predseda KDH Milan Majerský, podľa ktorého mladí smerovali na stretnutie s novým biskupom Františkom.

Na tragédiu zareagovala aj prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. „Je mi to nesmierne ľúto. S myšlienkami som s ich rodinami a blízkymi a vyjadrujem im moju úprimnú sústrasť. Myslím aj na zranených, ktorí sú v starostlivosti lekárov a prajem im, aby sa čím skôr zotavili. Veľmi si želám, aby sa počet obetí tejto tragickej nehody už nezvyšoval,” uviedla hlava štátu.

Správu budeme aktualizovať. 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu