Medveďa videli už aj v Kostoľanoch. Obec žiada ľudí, aby nevynášali jedlo do svojich záhrad ani lesov


Foto: Medveďa videli už aj v Kostoľanoch. Obec žiada ľudí, aby nevynášali jedlo do svojich záhrad ani lesov Foto: ilustračné/freepik.com/vladimircech

Obec Kostoľany nad Hornádom dáva do pozornosti svojim občanom i obyvateľom okolitých obcí informáciu o výskyte medveďa hnedého v priľahlých lesoch, ako aj v blízkosti obce.

Informáciu zverejnili v piatok 5. apríla na webovej stránke, kde ľudí vyzvali, aby na prechádzky lesom nechodili sami a držali sa hlavne lesných ciest. Zároveň obec žiada občanov, aby ku plotom svojich záhrad a do lesa nevynášali žiadne zvyšky jedla, ktoré by mohli zviera prilákať bližšie k obydliam.

Nejde o prvý prípad

Medvede boli v lesoch Košického kraja spozorované už viackrát za posledný mesiac. Nevedno však, či išlo o jedného jedinca, alebo ich je viac. Spozorovaný bol lesníkmi v lokalite Sokoľ - Uhrinč, neskôr medzi Slančíkom, Bidovcami a Ďurkovom a tiež vo Svinici. Hlásenie prišlo aj z rožňavského okresu, kde fotopasca zachytila medveďa pri viniciach v obci Hrhov. Posledná správa je zo štvrtka 4. apríla, kedy bol medveď spozorovaný v obci Poproč v blízkosti zastavaného územia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu