Chceli by ste žiť v centre mesta? Miliónová investícia sľubuje vyše 140 nových bytov


Foto: Chceli by ste žiť v centre mesta? Miliónová investícia sľubuje vyše 140 nových bytov Foto: ilustarčné/freepik.com/ASphotofamily

V Starom Meste by mohol čoskoro vyrásť nový bytový komplex. Na Jakobyho ulici by tak pribudlo až 141 jedno- až štvorizbových bytov. S výstavbou prišla spoločnosť Namat, ktorá svoj zámer predložila na posudzovanie vplyvov na životné postredie (EIA).

Zo zverejnených materiálov vyplýva, že hlavným dôvodom výstavby obytného domu je podpora rozvoja bytovho fondu s dostupnou občianskou vybavenosťou a revitalizácia oblasti Mlynského náhonu.

Objekt je možné rozdeliť na podzemnú a nadzemnú časť. Podzemná časť bude trojpodlažná, pričom bude primárne slúžiť ako parkovisko s kapacitou vyše dvesto miest. Jej súčasťou bude aj technické zázemie budovy.

Nadzemná časť bude pozostávať z troch diletačných celkov so samostatnými komunikačnými jadrami, ktoré budú rozlišne vysoké. Najvyššia časť budovy bude mať až štrnásť podlaží, najnižia šesť.

Investícia sa odhaduje na 12 miliónov eur, pričom spoločnosť chce začať s výstavbou bytov v roku 2026. Prví nájomcovia by tak mohli ideálne prekročiť dvere bytu už v roku 2029.

Zdroj: zbgis.skgeodesy.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu