Sviatky v cele a s obvinením na krku. Polícia odhalila nezodpovedných motorkárov i vodičov na cestách Košického kraja


Foto: Sviatky v cele a s obvinením na krku. Polícia odhalila nezodpovedných motorkárov i vodičov na cestách Košického kraja Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj/úprava redakcie

Počas posledných dní boli v uliciach Košického kraja zvýšené policajné hliadky. Tie dohliadali nielen na bezpečnosť občanov, ale aj na priestupky účastníkov cestnej premávky. Našťastie nebola počas sviatkov zaznamenaná žiadna tragická dopravná nehoda, avšak vodičov, ktorí pred sadnutím za volant neodolali poháriku, bolo opäť raz početne.

Počas Veľkého piatka chytila polícia motocyklistu, ktorý si to na ceste smere od Drienovca na Turňu nad Bodvou trielil rýchlosťou až 192 kilometrov za hodinu. Pokuta bola však oveľa vyššia, a tak odišiel motorkár ľahší o 600 eur. Na ďalšieho nezodpovedného motorkára si polícia posvietila v Novoveskej Hute, kde ho namerali s rýchlosťou 141 kilometrov za hodinu, za čo si vyslúžil 800-eurovú pokutu.

Namiesto rodinnej pohody sviatky v cele

Veľkonočné sviatky strávilo v cele policajného zaistenia niekoľko osôb, ktoré sa o to pričinili vlastným konaním. Jedným z nich bol 44-ročný muž, ktorý mal ťažkú nohu na ceste v smere od Rožňavy na Betliar. Počas policajnej kontroly bolo zistené, že má uložený zákaz vedenia vozidla do júna 2025, preto bol vzatý do cely a obvinený z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Rovnako dopadol aj 30-ročný (ne)vodič, ktorý spôsobil dopravnú nehodu v obci Janík. S autom zišiel u cesty, kde „zaparkoval” do betónových pätiek a drevených telekomunikačných stĺpov. Hoci sa alkohol v jeho dychu nenachádzal, lustrácia odhalila, že mal takisto udelený zákaz vedenia vozidla.

Pôst niektorým nič nehovorí

Zhasnutými svetlami na seba počas piatka upozornila 40-ročná vodička, ktoré svoje auto viedla po michalovských uliciach v podvečerných hodinách. Policajná hliadka pri dychovej skúške zistila 1,85 promile.


Inak tomu nebolo ani v Trebišove. Opitý vodič narazil do zaparkovaného auta, bezprostredne po čom bola na miesto privolaná hliadka. Tá u vodiča namerala 2,46 promile.

Rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, aktuálnym poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky pravdepodobne neprispôsobil ani 53-ročný vodič BMW, ktorý vo večerných hodinách jazdil po košických uliciach. Pri vchádzaní do kruhového objazdu na Alejovej ulici narazil prednou časťou auta do trakčného stĺpu, čím ostal čiastočne stáť na trávnatom porate. Výsledok dychovej skúšky prv ukázal 1,75 promile, opakovaná skúška však mala stúpajúcu tendenciu.

Počas veľkonočnej šibačky neostal na sucho ani mladý 23-ročný muž, ktorého nevlastnenie vodičského preukazu neodradilo od toho, aby si sadol za volant. Nebol to však jediný problém. Do auta si sadol aj s vyše 1,7 promilami, pričom jeho podozrivú jazdu - v protismere a zo strany na stranu - medzi Kobeliarovom a Nižnou Slanou spozorovala polícia.

„Počas veľkonočného pondelka policajti taktiež zastavili vodičov, ktorí na šibačke dostali iné ako veľkonočné vajíčko. Dvaja putovali rovno do cely policajného zaistenia, pretože ich dychová skúška mala vyššiu hodnotu ako jedno promile. Jednému vodičovi, ktorý nafúkal menej ako jedno promile, policajti zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu a o jeho ďalšom osude rozhodne správny orgán. Pod vplyvom alkoholu policajti odhalili aj dvoch nemotorových účastníkov,” uviedla krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu