Mladý muž zmizol bez stopy: Pátranie po Košičanovi polícia nevzdáva ani po 20 rokoch


Foto: Mladý muž zmizol bez stopy: Pátranie po Košičanovi polícia nevzdáva ani po 20 rokoch Foto: iStock, Facebook/ Polícia Slovenskej republiky

Len 26-ročný Košičan zmizol bez stopy. Polícia žiada o pomoc pri pátraní, ktoré trvá už dlhých 21 rokov. Naposledy bol videný 28. apríla 2003.

Vtedy ešte mladý muž, Rastislav Krupár, mal oblečené modré rifle, biele tričko s modrými rukávmi a hnedé botasky. V prípade, ak ste v minulosti či v nedávnej dobe disponovali akýmikoľvek informáciami o nezvestnej osobe, pomôžte polícii v jej pátraní a kontaktujte ju na linke 158.

Prepadol sa pod zem: V čase zmiznutia mal pri sebe 50-tisíc eur 

V dobe jeho zmiznutia sa o Rastislavovi hovorilo ako o známom vekslákovi z Košíc. Podľa slove jeho bratranca Mareka, ktoré boli políciou zverejnené ešte v osudný rok 2003, sa mal Rastislav zaoberať ilegálnou zmenárenskou činnosťou (veksláctvom). „O 11.10 hod. šiel na stretnutie s neznámym klientom. Mal pri sebe hotovosť v hodnote asi 50-tisíc eur. Peniaze mal aj požičané od známych spred Slovanu i Tip Topu,” prezradil vtedy médiám Marek.

Naposledy ho videli na mieste, kde si požičiaval 10-tisíc eur. Neskôr sa mal stretnúť so svojim kamarátom Milošom pred divadlom Thália, už vtedy ho cez telefón nevedel nikto kontaktovať. „Vychádzali sme z predpokladu, že ak mal byť o 15 minút pred Tháliou a mal stihnúť ešte stretnutie s klientom, mohol byť niekde v Starom Meste. Obehli sme ulice a našli sme jeho striebornú Octáviu combi na rohu Zbrojničnej a Baštovej. V aute chýbal prehrávač, pričom bolo riadne uzamknuté a zaistené pákou,” informoval podľa slov jeho bratranca pred 20 rokmi košický Korzár.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu