Expresný vlak narazil do stromu. Cestujúcich z Košíc čaká niekoľkohodinové meškanie


Foto: Expresný vlak narazil do stromu. Cestujúcich z Košíc čaká niekoľkohodinové meškanie Foto: Facebook/Michal Kalicky

V utorok 2. apríla došlo na liptovských železniciach k mimoriadnej udalosti. Expresný vlak IC 521 tu v dopoludňajších hodinách v rýchlosti narazil do stromu, ktorý spadol na trolejové vedenie. Ďalej tak nemohol pokračovať.

K zrážke malo dôjsť v úseku medzi obcami Kráľova Lehota a Východná, pričom v uvedenej lokalite došlo k následnému prerušeniu dopravy. Meškanie vlaku sa odhaduje približne na dve hodiny.

Podľa stránky Obmedzenia prevádzky na tratiach ŽSR, ktorá zverejnila informáciu na sociálnej sieti, sú momentálne nezjazdné obe koľaje. „Buďte trpezliví,“ dopĺňa na záver.

Vlak IC 521 vyrazil o 5:31 hod. z bratislavskej hlavnej stanice. Ďalej pokračoval do Trnavy, Žiliny a Liptovského Mikuláša, za ktorým došlo k spomínanej udalosti. Ďalej ho čakajú zastávky v Poprade, Spišskej Novej Vsi, Kysaku a Košiciach.


Do krajského mesta na východe Slovenska mal vlak podľa cestovného poriadku doraziť krátko pred 10:30 hod. Aktuálne však nabral už viac ako hodinové meškanie.

Obmedzenie sa týka aj vlaku Ex 601 TATRAN, ktorý čaká v rovnakom úseku. Do cieľovej destinácie do košickej stanice mal pôvodne doraziť o 10:53 hod., aktuálne sa však ešte nepohol zo stanice v Kráľovej Lehote.

Pohyby jednotlivých vlakov môžete sledovať na mape ŽSR.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu