Košice chcú o rok hostiť majstrovstvá v plávaní. Najprv je nutné zrekonštruovať plaváreň


Foto: Košice chcú o rok hostiť majstrovstvá v plávaní. Najprv je nutné zrekonštruovať plaváreň Foto: ilustračné foto; unsplash.com/@petewright

Mesto Košice by sa mohlo už o rok stať dejiskom pre dve veľké športové podujatia. Okrem už avizovaných majstrovstiev Európy vo futbale do 21 rokov by sa vo východnej metropole mohli odohrať aj Majstrovstvá Európy v plaveckých športoch do 23 rokov.

Profil mesta Košice o tom informoval na sociálnej sieti, pričom medzinárodné plavecké podujatie chcú zorganizovať v najmodernejšom krytom bazéne na Slovensku. Ten by tu mal vzniknúť po prestavbe starej plavárne na moderný plavecký komplex.

O plánovanej rekonštrukcii spolu diskutovali primátor Košíc Jaroslav Polaček, prezident Slovenskej plaveckej federácie Ivan Šulek, zástupca Fondu na podporu Športu Radoslav Jenčuš, štátny tajomník Ministerstva cestovného ruchu a športu Ján Krišanda a prezident olympijského a športového výboru Anton Siekel.

Podľa informácií, ktoré zverejnilo mesto, sa diskutujúcim stranám nápad páčil. „Vzájomnou spoluprácou môžeme naplno využiť potenciál nových športovísk a prilákať do Košíc športovcov a fanúšikov nielen zo Slovenska, ale aj zahraničia,“ napísalo mesto v príspevku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu