Do Košíc sa chystá prísť nový zamestnávateľ. Prácu by mohlo nájsť vyše 100 ľudí


Foto: Do Košíc sa chystá prísť nový zamestnávateľ. Prácu by mohlo nájsť vyše 100 ľudí Foto: ilustračné/pozemkyke.sk

Do Košíc možno príde nový zamestnávateľ. Prácu by tak mohlo nájsť až 125 ľudí. Reč je o spoločnosti ILCON, ktorá ohlásila plány v rámci vybudovania výrobno-skladového areálu.

Podľa informácií Denníka N ide o belgického developera ILD, ktorý sa špecializuje na priemyselné aj logistické projekty. Spoločnosť Ilcon je jeho dcérskou spoločnosťou, prostredníctvom ktorej realizujú rozšírenie výrobnej siete v našom kraji.

Výroba v riešenej výrobno-skladovej hale bude zameraná na produkciu zariadení výrobných pracovísk a liniek.



Práce na výstavbe areálu by mali začať už v tomto roku, pričom prvé výrobné procesy by sa mohli spustiť ideálne už v nasledujúcom roku. Areál by mal disponovať výrobnými a skladovými priestormi, technickým, administratívnym i sociálno-hygienickým zázemím, zabezpečená by mala byť vnútrorná komunikácia a parkovacie miesta.

Zo zverejnených materiálov vyplýva, že nový výrobno-skladový areál by mal vyrásť v severozápadnej časti priemyselného a logistického parku Veľká Ida.

Dopravne bude predmetný areál napojený na infraštruktúru priemyselno-logistického parku, ktorého územie je dopravne napojené na cestu I/16 vedúcu smere Rožňava – Košice.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu