Otec strateného Jarka (†) si myslí, že chlapca na miesto smrti zaviedol niekto bezcitný


Foto: Otec strateného Jarka (†) si myslí, že chlapca na miesto smrti zaviedol niekto bezcitný Foto: Facebook/Dobrovoľný Hasičský Zbor Obce Slančík

Počas stredy 6. marca prebiehala v obci Ďurkov veľká pátracia akcia. Stratil sa tam iba trojročný chlapec Jarko po tom, čo bol s mamou a súrodencami zbierať drevo. O dva dni neskôr ho našli bez známok života.

Podľa informácií portálu cas.sk rodičia už obdržali úmrtný list, ako oficiálna príčina smrti sa v ňom uvádza podchladenie. „Nášho Jarka sme už pochovali na miestnom cintoríne. Odpočíva v malom hrobčeku na okraji. Prišlo sa s ním rozlúčiť množstvo ľudí z dediny aj okolia. Bol to veľmi smutný obrad,“ hovorí otec Ivan Vaňo.


Je presvedčený, že Jarka na miesto zaviedol niekto iný. Podľa jeho slov by Jarko nebol schopný zatúlať sa takú diaľku od domu, dovtedy to nikdy neurobil. „Som presvedčený, že ho na miesto smrti zavliekol niekto bezcitný a bezcharakterný. Inak si to vysvetliť neviem,“ dodal.


Vyšetrovanie ešte nie je ukončené, otec ani matka zatiaľ nevypovedali. „Neviem, na čo sa čaká. Keď ma predvolajú, určite pôjdem vypovedať, aby som pomohol odhaliť, čo sa stalo,“ hovorí. Chlapcove veci, okrem bundy, ktorá sa našla neďaleko jeho tela, už dostali späť.

 „Vyšetrovanie tohto prípadu ešte nebolo ukončené a naďalej sú vo veci vykonávané potrebné procesné úkony. Vzhľadom na citlivosť prípadu a vek nebohej osoby, aj s úctou k pozostalým, bližšie ani podrobnejšie informácie poskytovať nebudeme,“ uviedla hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu