Spoločnosť Diebold Nixdorf plánuje vytvoriť v Košiciach 400 pracovných miest


Foto: Spoločnosť Diebold Nixdorf plánuje vytvoriť v Košiciach 400 pracovných miest Foto: ilustračné

Na Molavskej ulici v Košiciach do konca roka 2019 pribudne približne ďalších 400 pracovných miest. Svoje globálne centrum tu plánuje vytvoriť spoločnosť Diebold Nixdorf, ktorá sprostredkúva finančné transakcie pre oblasť bankovníctva a maloobchodu. Spoločnosť v súčastnej dobe zamestnáva 35 osôb, začiatkom roka 2018 sa má počet zamestnancov zdvojnásobiť, firma tak bude nových ľudí prijímať postupne.

„V súvislosti s tým, ako sú pripravené zmluvy, ktoré sú v portfóliu aj pre túto košickú pobočku nám skôr hrozí hrozí, že budeme mať problém dostať toľko pracovných pozícií v regióne. Čiže to je skôr výzvou, ako hrozba, že nebudeme mať dosť zákazníkov,“ uviedol Peter Hirko riaditeľ košického globálneho centra.

Spoločnosť má v pláne spolupracovať aj so strednými školami a univerzitami v kraji. „Myslím si, že je to otvorená téma, naša škola momentálne poskytuje duálne vzdelávanie a toto by mohlo byť rozšírenie duálneho vzdelávania o ďalšiu firmu. Nepotrebovali by sme žiadne schvaľovacie legislatívne kroky a vieme toto duálne vzdelávanie otvoriť aj v nasledujúcom školskom roku,“ dodal Štefan Krištín riatiteľ Strednej priemyselnej školy elektronickej v Košiciach. Študenti by tak mohli byť pripravení  priamo pre spoločnosť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Rádio Košice