Z Furče na Hrašovík sa tak ľahko nedostanete. Lesnú cestu uzavrú na nejaký čas


Foto: Z Furče na Hrašovík sa tak ľahko nedostanete. Lesnú cestu uzavrú na nejaký čas Foto: ilustračné/Mestské lesy Košice a.s.

Mestské lesy informujú o uzávierke frekventovaného úseku lesnej cesty Hrašovík na úseku Furča - Lesný sklad. Zároveň ide tiež o úsek zelenej cyklotrasy z Furče do Hrašovíka.

V danej lokalite prebiehajú stavebné práce, ktoré boli počas zimnej prestávky prerušené a ktoré nadväzujú na už zrekonštruovaný úsek Hrašovík - Lesný sklad.

Na úseku dlhom približne jeden kilometer sa dopĺňajú chýbajúce odvodňovacie zariadenia cesty, realizuje sa tiež úprava terénu a posilnenie cesty použitím penetrovaného kameniva. 


Cieľom rekonštrukčných prác je nielen zvýšenie technickej kvality cesty, ale aj zlepšenie podmienok pre starostlivosť o okolité lesné porasty a rozšírenie možností rekreačného využitia po dĺžke celej trasy Furča – Hrašovík. 

Práce by mali prebiehať nejneskôr do konca mája 2024, dovtedy bude tento úsek obojsmerne uzavretý pre všetkých užívateľov, aby sa zabezpečila bezpečnosť a plynulosť stavebných prác.

Zdroj: Facebook/Mestské lesy Košice a.s.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu