Slnce, Seňa a pár facek. V obci pri Košiciach si do vlasov skočili starostka i jej zástupkyňa


Foto: Slnce, Seňa a pár facek. V obci pri Košiciach si do vlasov skočili starostka i jej zástupkyňa Foto: Facebook/Obec Seňa/úprava redakcie

Na obecnom úrade v Seni je od začiatku týždňa dusno po tom, čo si mali do vlasov skočiť starostka obce Marcela Gallová a jej zástupkyňa Silvia Langová. Informáciu o incidente priniesol denník Korzár.

Denník uviedol, že konflikt medzi týmito ženami mal vyústiť až do fyzickej potýčky, kedy mala zástupkyňa starostku škrtiť. O okolnostiach konfliktu údajne nevedia ani miestni poslanci či iní zamestnanci obecného úradu, ktorí ich vnímali ako dlhoročné kamarátky.

V úvode týždňa zverejnila starostka Gallová na sociálnej sieti informáciu o odvolaní Langovej z funkcie zástupkyne starostky. „Zverejnené informácie pani Langovou smerujú úmyselne dehonestujúco voči pôsobeniu starostky ako aj úradu. Ohradzujeme sa voči nim a kategoricky s nimi nesúhlasíme!” uviedla s tým, že post poslankyne jej naďalej ostáva.

Podľa Korzáru malo ísť o informácie, že starostka nechala počas dovolenky zaparkované služobné auto na svojom súkromnom pozemku, aby ho nikto iný nemohol používať.

V kancelárii ich strážili policajti

V stredu mala dokonca na úrade zasahovať aj polícia. Údajne zástupkyňa Langová poškodila dvere do svojej vlastnej kancelárie, pričom uviedla, že sa jej tam niekto vlámal. Hoci iná zamestnankyňa úradu pre denník povedala, že to bola skutočne ona, Langová tento čin poprela.


Presnú príčinu sporu a ďalšie okolnosti ich vzťahu nechcela ani jedna z nich uviesť. Vysvetlenia sa však domáhajú nielen poslanci obecného zastupiteľstva, ale aj obyvatelia obce, medzi ktorými začali kolovať rôzne špekulácie. Niektorí dokonca naznačili možnú osobnú žiarlivosť alebo „spoločného kamaráta”.

Incident si vyžiadal aj vtipné reakcie zo strany občanov: Už sú ako sliepky v kurníku, čo sa bijú o kohúta. Okolitým obciam musíme byť na smiech…” napísala Lucia na sociálnej sieti. „Slnce, Seňa a pár facek,“ regovala Karolína.

Polícia prípad aktuálne vyšetruje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu, no z dôvodu prebiehajúceho vyšetrovania bližšie informácie k prípadu neposkytla.

S otázkami sme sa obrátili na starostku a jej bývalú zástupkyňu. Správu budeme aktualizovať o ich vyjadrenie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu