Zomrel dlhoročný šéfredaktor košického Korzáru. Bol inšpiráciou, priateľom i srdcom redakcie


Foto: Zomrel dlhoročný šéfredaktor košického Korzáru. Bol inšpiráciou, priateľom i srdcom redakcie Foto: Facebook/Jaro Vrabel

Novinárska obec smúti za stratou dlhoročného novinára a šéfredaktora lokálneho denníka Korzár Jaroslava Vrábeľa. Smutnú správu priniesla jeho vlastná redakcia.

Rodený Košičan zomrel vo veku 44 rokov v stredu 20. marca. Ako uvádzajú jeho kolegovia z redakcie, celý svoj život zasvätil novinárskej práci. Jeho prvé texty sa objavili v roku 1997 v študentskej prílohe denníka Korzo, o rok neskôr už prispieval do športovej rubriky v denníku Korzár.

Celkovo zotrval v lokálnom médiu 25 rokov s menšími prestávkami, post šéfredaktorka obsadil v roku 2016. V rámci novinárčiny sa venoval aj investigatíve, za čo získal viaceré novinárske ocenenia.

Kolegovia naňho spomínajú len v najlepšom. Bol im príkladom, inšpiráciou, radcom i priateľom a ako sami napísali „srdcom redakcie”.


„Jaro išiel na 130 percent, nedal sa zastaviť, aj keď som ho o to neustále veľmi prosil. Extrémne prežíval každú nedokonalosť v článkoch i editorskej práci a bral si ju až priveľmi k srdcu. Žiaľ, to jeho tento heroický nápor nedokázalo zvládnuť,“ uviedol jeden z jeho kolegov.

Na spoločné chvíle zaspomínal aj košický primátor Jaroslav Polaček: „S obrovským zármutkom som prijal správu o strate Jara Vrábeľa - talentovaného a poctivého novinára, bývalého hovorcu mesta Košice, častokrát aj môjho vždy férového a inteligentného oponenta, no predovšetkým manžela a otca.“



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu