FOTO: Vodiči sa ráno zdržali pri policajnej kontrole. Policajti uzavreli Dobšinú i košické sídlisko


FOTO: Vodiči sa ráno zdržali pri policajnej kontrole. Policajti uzavreli Dobšinú i košické sídlisko
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Počas prvého jarného dňa zažili vodiči cestujúci do alebo z mesta Dobšiná a košického Sídliska KVP ranné prekvapenie. Od štvrtej hodiny ráno policajné hliadky obsadili všetky prístupové cesty a každého vodiča podrobili kontrole alkoholu. 

Táto dopravno-bezpečnostná akcia, ktorá sa v Košickom kraji konala už po tretíkrát, si získala pochvalu od mnohých vodičov, hoci niektorí vyjadrovali nespokojnosť s krátkym, no neplánovaným zdržaním.

„Nechápu však, že piatimi minútami, počas ktorých policajti skontrolujú potrebné doklady a vodiča podrobia dychovej skúške, možno zachránime päť nevinných ľudských životov, ktoré by vyhasli, ak by do nich nabúral vodič pod vplyvom alkoholu,” vysvetlila krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.


Policajné kontroly odhalili niekoľko prípadov, kde mali vodiči v dychu stopy alkoholu. Prvý vodič, ktorý nepohrdol alkoholom, bol odchytený na KVP, pričom výsledok dychovej skúšky ukázal 0,52 promile. Ďalší vodič mal o niečo vyššie číslo, a to konkrétne 0,58 promile. Treticu podnapitých vodičov uzavrel šofér s hodnotou 0,31 promile.


Bohužiaľ, alkohol nezaznamenali len na území Košíc, ale aj v Dobšinej, kde jeden vodič nafúkal 0,33 promile. 

Všetkým vodičom bol zadržaný vodičský preukaz, zakázaná ďalšia jazda a o ich osude rozhodne správny orgán.

Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Štefan Mulik uviedol, že ,,kontroly budú pokračovať. Budeme ich vykonávať dovtedy, kým vodiči nepochopia, že si za volant nemôžu sadnúť pod vplyvom alkoholu. Pre mňa ako krajského riaditeľa bude výzva to, keď bude výsledok týchto akcií nulový.“


Podporte nezávislé spravodajstvo a získajte web bez reklám.

Podporiť

Dočítať článok zadarmo



Prečítajte si viac: