V Košickom kraji sa bude protestovať len v jednom meste. Zmena sa týka aj dátumu


Foto: V Košickom kraji sa bude protestovať len v jednom meste. Zmena sa týka aj dátumu Foto: ilustračné/Facebook/Progresívne Slovensko

Opäť raz Košičania výjdu do ulíc. „Postavme sa spoločne za slobodné médiá a otvorenú kultúru, za spravodlivosť pre všetkých, postavme sa spoločne za demokraciu,“ takto znejú slová organizátorov protestov na východnom Slovensku.

Doteraz sa protestné zhromaždenia konali vo štvrtok, tentokrát to bude v stredu 20. marca s ohľadom na volebné moratórium, ktoré započne v stredu po polnoci. So začiatkom o 18:00 hod. sa bude protest sústrediť na tradičnom mieste na Dolnej bráne.

Na pódiu vystúpi filozofka, spisovateľka a vydavateľka Ivana Komanická, poetka, spisovateľka a zástupkyňa Otvorenej kultúry Dominika Moravčíková, jeden z organizátorov zhromaždení Za slušné Slovensko Jakub Ivančo a štvoricu rečníkov uzatvorí pedagóg a environmentalista Štefan Szabó. Informácie priniesol denník Korzár.

Ďalšie mestá v Košickom kraji neavizujú protestné zhromaždenia. Naopak, v Prešovskom kraji je na výber hneď z dvoch miest a tí, ktorí to nestíhajú dnes, budú mať možnosť vyjadriť svoj postoj vo štvrtok 21. marca v Prešove.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu