Opitý autobusár v Košickom kraji zobral tržbu a cestujúcich zavrel v autobuse. Nahlásili ho na tiesňovej linke


Foto: Opitý autobusár v Košickom kraji zobral tržbu a cestujúcich zavrel v autobuse. Nahlásili ho na tiesňovej linke Foto: ilustračné/Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Košickí policajti mali počas týchto dvoch dní „šťastie” na dvoch vodičov autobusu, ktorí ich nemilo prekvapili výsledkom dychovej skúšky. Informovala o tom krajská polícia na sociálnej sieti.

Prvým prípadom sa zaoberali policajti hneď v úvode týždňa, kedy bolo cestujúcimi na tiesňovú linku ohlásené podozrenie, že vodič autobusu, ktorý smeroval do Rožňavy, je pravdepodobne pod vplyvom alkoholu.

„Keď to vodič zistil, nechal autobus stáť na rázcestí v obci Háj, tržbu z autobusu vzal so sebou, zabuchol za sebou dvere a vybral sa pešo preč smerom na obec Turňa nad Bodvou,” ozrejmila polícia.


Desiatim cestujúcim sa podarilo z autobusu vystúpiť vďaka núdzovému tlačidlu, pričom väčšina z nich čakala na príchod policajnej hliadky. Tá päťdesiatpäťročného vodiča vypátrala v neďalekej obci a podrobila ho skúške na alkohol s výsledkom 0,71 promile.


Vodičský preukaz mu bol zadržaný a rovnako mu bola zakázaná aj ďalšia jazda. O jeho ďalšom treste bude rozhodovať správny orgán.

Hrozí mu až päť rokov

Druhý autobus zastavili hliadky v utorok 19. marca v skorých ranných hodinách v Kráľovskom Chlmci. Päťdesiatdvaročný šofér autobusu medzimestskej linky nafúkal 1,19 promile, no aj napriek tomu, že vo vozidle sa v tom čase nenachádzali žiadni cestujúci, jeho konanie mohlo mať vážne následky.

Vodič bol preto okamžite obmedzený na osobnej slobode a umiestnený do cely policajného zaistenia.

„Čaká ho obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a o jeho ďalšom osude bude rozhodovať súd, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov,” uviedla polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu