Prehovorila spolubývajúca Zity, ktorej telo sa našlo v rybníku pri Drahňove. Muž, s ktorým sa mala stretnúť, ju zaprel


Foto: Prehovorila spolubývajúca Zity, ktorej telo sa našlo v rybníku pri Drahňove. Muž, s ktorým sa mala stretnúť, ju zaprel Foto: ilustračné/Facebook/Polícia Slovenskej republiky

V závere týždňa bolo v rybníku neďaleko obce Drahňov v michalovskom okrese nájdené telo 54-ročnej ženy. Našli ju jej známi, ktorí ju v okolí hľadali.

Svedkovia a blízki zosnulej uviedli pre televíziu Markíza, že pri vytiahnutí tela z vody nemala obuté topánky, bola bez podprsenky a okolo krku mala niečo obmotané. Myslia si preto, že bola znásilnená, zavraždená a následne hodená do vody.



Spolubývajúca nebohej Zity pre televíziu uviedla, že ju pred pár rokmi prichýlila u seba doma, kde si navzájom pomáhali a Zita mala dobrý vzťah aj s jej deťmi, hoci vlastné nikdy nemala. Občas si vraj rada vypila, no vždy si našla cestu domov. Avšak jej posledná cesta, počas ktorej mala ísť len o pár domov ďalej, sa skončila tragédiou.

Pred nešťastím sa mala údajne stretnúť s mužom, ktorý poprel, že sa s nebohou v osudný deň stretol a ani nikdy predtým u neho nebola, hoci výpovede iných svedkov hovoria o tom, že ju v minulosti videli už viackrát vychádzať z mužovho domu. “Čo ste.. Tu v živote, odkedy tu bývam, nebola. Bola tu aj polícia včera večer. Môžem ísť aj na detektor lži,“ povedal  muž pre televíziu Markíza.

Muža podrobila výsluchu aj polícia, pričom vyšetrovanie nie je ešte stále ukončené. Začalo sa trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a na základe toho, že obhliadajúci lekár predbežne nevylúčil cudzie zavinenie, bola nariadená pitva, ktorá by mohla poskytnúť odpovede.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu