Ďalší alkoholový škandál na zastupiteľstve? Tentokrát riešili hlavného kontrolóra Starého Mesta, ten sa zamkol u seba


Foto: Ďalší alkoholový škandál na zastupiteľstve? Tentokrát riešili hlavného kontrolóra Starého Mesta, ten sa zamkol u seba

Len minulý týždeň zaspal košický poslanec Michal Djordjevič na zasadnutí finančnej komisie, na ktoré prišiel opitý. Priebeh rušil hlasným chrápaním, preto ho museli vyniesť za ruky a nohy do vestibulu, kde si ho vyzdvihla rodina a so starostom ho naložili do auta.

Jeho incident mal dohru vo štvrtok. Svoje správanie na zastupiteľstve oľutoval, ale zároveň zaútočil na kolegov a k jednej z poslankýň bol vulgárny.  Poslanci navrhli uznesenie, kde nesúhlasili s jeho konaním. Zároveň sú znepokojení, že z incidentu vznikli fotky a videá, ktoré boli zverejnené na sociálnej sieti.

Poslankyňa Magdaléna Galdunová v súvislosti s jeho prípadom navrhla odvolať predsedníčku finančnej komisie Evu Hulmečíkovú. Tá podľa nej nezvládla rokovanie. „Neprerušila ho, ignorovala to, zachovala sa neprofesionálne. Povedala: Nechajte ho spať, lebo keď vstane, bude agresívny,“ vysvetlila Galdunová.

Na jej miesto navrhla vicestarostu Vladimíra Eperješiho, poslanci s tým ale nesúhlasia. „Čo mala urobiť žena so stokilovým chlapom, ktorý sa nedá ani zobudiť? Viniť predsedníčku mi príde scestné, neotáčajme situáciu,“ povedal pre kosice.korzar.sme.sk poslanec Martin Konečný.

Tento týždeň mal mať problém týkajúci sa alkoholu aj Roman Pillár, hlavný kontrolór mestskej časti Staré Mesto. Podľa niektorých poslancov bol počas rokovania pod vplyvom alkoholických nápojov. Tam sa ukázal iba počas úvodu, potom mal odísť do svojej kancelárie. 

Reakcia starostu bola rázna

Starosta košického Starého mesta Igor Petrovčík dal budovu úrad zamknúť a na miesto zavolali políciu aj súkromnú firmu, ktorá vykonáva dychové skúšky. Tých sa podrobili všetci štyridsiati zamestnanci. Každá mala výsledok s nulovými hodnotami.


„Volali mi obyvatelia, ktorí pozerali prenos zo zastupiteľstva, a keď som si ho prehral, tak som sa zhrozil. Povedal som si, že po posledných udalostiach to už tak nenechám a ideme robiť poriadky. Kontrolór asi vycítil nebezpečenstvo, uzamkol sa u seba alebo je niekde v budove,“ povedal Petrovčík.

Podľa jeho slov, poslanci sediaci vedľa kontrolóra ho kryli tým, že prerušili body, ktoré on sám navrhol. „Veľmi dobre všetci videli, v akom je stave,“ povedal starosta. Skritizoval aj presunutie týchto bodov na na najbližšie zastupiteľstvo. 

Pillára na vykonanie dychovej skúšky išiel vyzvať do kancelárie. Dvere mu ale neotváral. Preto nastali obavy, či je kontrolór v poriadku a dvere odomkli. Kancelária bola prázdna, Pillár nebol ani na toaletách a policajná hliadka po dvoch hodinách jeho hľadania odišla bez vykonania dychovej skúšky.

Podľa informácii Djordeviča bol Pillár v tom čase v blízkej reštaurácii. Odísť mal pravdepodobne zadným vchodom, kde sa policajti nenachádzali. „Možno sa necítil dobre a išiel na obed,“ dodáva poslanec.

K situácii sa vyjadril aj Pillár. Podľa jeho slov odišiel z úradu kvôli jeho zdravotnému stavu. „Od roku 1998 sa liečim na vysoký krvný tlak. Mne dnes prišlo na zastupiteľstve tak zle, že som mal tlak 180 na 130 a mal som tep 130. Kvôli tomu som odišiel,“ povedal.

Myslí si, že starosta si hľadá nepriateľov a momentálne to bol on. „Ja som v tom momente bol u svojho lekára, lebo som sa bál, že dostanem infarkt,“ opísal, kam potom zmizol,“ dodal.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu