Trojročného Jarka našli vyše kilometra od domu a bez bundy. Cesta lesmi ho vyčerpala


Foto: Trojročného Jarka našli vyše kilometra od domu a bez bundy. Cesta lesmi ho vyčerpala

Pred viac ako týždňom, v stredu 6. marca, prebiehala v obci Ďurkov veľká pátracia akcia. Stratil sa tam iba trojročný chlapec Jarko po tom, čo bol s mamou a súrodencami zbierať drevo. O dva dni neskôr ho našli bez známok života. Je pravdepodobné, že zomrel ešte v stredu, kedy vysilený zamrzol. 

Ako píše Korzár, telo našli asi 1,5 kilometra od domu, kde chlapec býval. Z výšky si ho všimol pilot športového lietadla počas preletu nad lúkou. Na miesto dorazil aj obhliadajúci lekár, chlapec nemal na sebe žiadne modriny ani poranenia.


Malý Jarko išiel pred smrťou lesmi, hore aj dole kopcom iba v botaskách bez ponožiek. „Podal na také malé dieťa pri pomerne nízkych teplotách od 3 do 8 stupňov Celzia heroický výkon, no vyčerpalo ho to,“ vraví zdroj portálu.


Štyri metre od tela našla polícia bundu. Je pravdepodobné, že si ju chlapec vyzliekol sám. Ako hovoria odborníci, v poslednej fáze podchladenia sa človek dostáva do eufórie a začína mu byť veľmi teplo.

„Posúdenie príčiny smrti je predmetom znaleckého dokazovania, ktoré nebolo doposiaľ ukončené,” informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Vzhľadom na vek nebohej osoby nebude polícia poskytovať žiadne bližšie informácie. „Posúdenie prípadnej trestnej zodpovednosti rodičov bude možné až po zistení všetkých okolností skutku a ich vyhodnotení,“ dopĺňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu