Polícia vyzýva účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách


Foto: Polícia vyzýva účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách Foto: ilustračné

22. novembra popoludní v priebehu dvoch hodín, došlo v meste Košice k trom dopravným nehodám s účasťou chodcov, preto polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách. Vo všetkých prípadoch došlo k dopravnej nehode na priechode pre chodcov.

„K prvej zrážke došlo o 14,30 h na Ondavskej ulici medzi osobným motorovým vozidlom zn. Peugeot a 15-ročnou chodkyňou, ktorá prechádzala po vyznačenom priechode pre chodcov. Pri dopravnej nehode chodkyňa utrpela podľa predbežnej lekárskej správy ľahké zranenia,  uviedla Jana Mésarová hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach.

Ďalšia nehoda na priechode pre chodcov sa stala na Rastislavovej ulici. Za križovatkou so Skladnou ulicou došlo k zrážke medzi osobným motorovým vozidlom zn. Dacia a 86-ročnou chodkyňou, idúcou cez priechod pre chodcov. Dôchodkyňa po zrážke utrpela ťažké zranenia. Udalosť na mieste prevzal vyšetrovateľ PZ, ktorý v danej veci začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví,pokračuje Mésarová.

Tretia dopravná nehoda sa stala na  križovatke k Luníku IX, kde muž po priechode pre chodcov  tlačil vozík. „Udalosť sa stala o 16,30 h na Tr. KVP na križovatke k Luníku IX, kde došlo k zrážke medzi vozidlom zn. Renault a 31-ročným chodcom, ktorý po priechode pre chodcov tlačil vozík. Chodec utrpel pri dopravnej nehode ľahké zranenia,“ uzatvorila Jana Mésarová  z KR PZ v Košiciach.

Vo všetkých prípadoch u vodičov požitie alkoholu zistené nebolo, presná príčina vzniku dopravných nehôd, miera zavinenia a bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania. Polícia dôrazne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sledovali situáciu na cestách, zvýšili opatrnosť a správali sa k sebe navzájom ohľaduplne a aby chodcovia používali reflexné prvky na viditeľnom mieste, ktoré prispievajú k bezpečnosti a znižujú riziko stretu vozidla s chodcom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Košice