Košická železničná nemocnica je opäť na predaj. Chcú za ňu o 1,3 milióna eur viac, než naposledy


Foto: Košická železničná nemocnica je opäť na predaj. Chcú za ňu o 1,3 milióna eur viac, než naposledy Foto: pentahospitals.sk

Po neúspechu z predchádzajúcich deviatich kôl Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) opäť ponúkajú na predaj areál Železničnej nemocnice s poliklinikou v Košiciach. Cenu od posledného pokusu neznížili, ale naopak zvýšili, a to o 1,3 milióna eur.

Aktuálna vyvolávacia cena je viac než 11 miliónov a 320-tisíc eur bez DPH. „ŽSR aktualizovali vyvolávaciu cenu v ponukovom konaní formou elektronickej aukcie na základe odporúčania Ministerstva dopravy SR s cieľom dosiahnutia maximalizácie výnosu z predmetného odpredaja,“ uviedla hovorkyňa ŽSR Vladimíra Bahýlová pre teraz.sk.

Uzávierka cenových návrhov je 22. marca. Zistiť záujem chcú práve vyhlásením ponukového konania formou elektronickej aukcie, ktorá prebehne následne.



Železničná nemocnica Košice patrí do siete nemocníc Penta Hospitals a objekt sa využíva ako nemocnica a zdravotné stredisko. V priestoroch sa nachádza sedem oddelení a takmer štyridsať ambulancií.

Súčasťou je aj kompresorová stanica, vodojem, redukčná stanica či garáže. Stavby majú rozlohu viac ako 14-tisíc štvorcových metrov a pozemky zhruba 10,5-tisíc štvorcových metrov. Pre sieť Penta však odkúpenie nebolo reálne.

Vyvolávacia cena nehnuteľnosti nezodpovedá finančným možnostiam obchodnej spoločnosti, ktorá prevádzkuje poskytovateľa ústavnej zdravotnej starostlivosti. Podnikanie v zdravotníctve nie je v prípade predkladania ponúk na kúpu nehnuteľnosti konkurencieschopné v porovnaní s developerskou činnosťou,” uviedol hovorca Tomáš Kráľ.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu