Polícia obvinila dvoch mladých ľudí z drogovej trestnej činnosti


Foto: Polícia obvinila dvoch mladých ľudí z drogovej trestnej činnosti
Galéria: 4 fotky
Foto: KR ZP Košice

Vyšetrovateľ KR ZP v Košiciach z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, obvinil 26 - ročného Patrika z okresu Košice okolie a 21 - ročnú Miriam z Košíc.

„Obvinený muž v októbri 2017 v lokalite Zelená stráň v Košiciach u seba neoprávnene prechovával 1 kus plného zrolovaného papieriku so zelenou sušinou, pričom expertíznym skúmaním bolo zistené, že ide o 0,70 gramov vysušených rastlín konope a podrveného tabaku. Ďalej bolo nájdené igelitové vrecúško so zelenou sušinou, v tomto prípade 1,18 gramu vysušených vrcholkov rastliny konope, a prázdna kovová drvička, kde expertíza potvrdila prítomnosť účinnej látky konope,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

Obvinenému Patrikovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na tri roky. „Trojročný trest odňatia slobody hrozí v prípade dokázania viny aj obvinenej žene, ktorá v septembri 2017 v areáli bývalého mäsokombinátu v Košiciach u seba neoprávnene prechovávala 1 kus ručne balenej cigarety s obsahom podrveného tabaku a konope s hmotnosťou 0,047 gramov a 1 igelitové vrecúško s obsahom 0,49 gramov rastlinného materiálu rodu Cannabis. Výsledky expertízneho skúmania potvrdili, že zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť 1 obvykle jednorazovú dávku drogy,“ uzatvorila Lenka Ivanová  z KR PZ v Košiciach.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR ZP Košice