FOTO: Košice poznajú svojho kráľa a kráľovnú. Kto si odniesol korunku?


FOTO: Košice poznajú svojho kráľa a kráľovnú. Kto si odniesol korunku?
Galéria: 25 fotiek
Foto: Facebook/Knižnica pre mládež mesta Košice

V knižničnej výzve o titul kráľa alebo kráľovnej detských čitateľov, ktorá sa každoročne koná v LitParku, boli tentokrát výnimočne korunovaní hneď dvaja víťazi. Tento jedinečný moment sa odohral 6. marca, kedy sa pred porotu skládajúcu sa zo zástupcov knižnice a členov knižničného parlamentu, ktorý tvoria bývalí finalisti súťaže, postavilo šesť uchádzačov o titul.

Medzi nimi sa vynímali dve osobnosti, ktoré si získali priazeň poroty. Viktória Šoffová a Adrián Azari, študenti zo základných škôl v Košiciach, si odniesli tituly kráľovnej a kráľa detských čitateľov za rok 2024. Ich schopnosť zaujať porotu neobyčajným čítateľským nadaním a láskou k literatúre ich predurčila k víťazstvu v tejto výzve.

Okrem dvoch víťazov ocenili aj ostatných finalistov a semifinalistov, ktorí ukázali výnimočnú čítateľskú vášeň a vedomosti. Všetci zapojení si vyslúžili uznanie za ich príspevok k súťaži.

Táto súťaž každoročne dokazuje, že mladá generácia má stále veľký záujem o čítanie a literatúru, a to aj v digitálnej ére. Je to dôležitý signál pre rodičov, učiteľov a všetkých, ktorí pracujú s mládežou, aby naďalej podporovali a rozvíjali túto vášeň u detí.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu