Kuriózna dopravná nehoda v Čani. Vodič nafúkal takmer dve promile, fľašu mu našli na prednom sedadle


Foto: Kuriózna dopravná nehoda v Čani. Vodič nafúkal takmer dve promile, fľašu mu našli na prednom sedadle Foto: Ilustračné foto/pexels.com

Mužovi, ktorý spôsobil dopravnú nehodu v obci Čaňa, dychová skúška potvrdila takmer dve promile alkoholu. Podľa informácií televízie JOJ situáciu vyburcoval napadnutím druhého vodiča, pričom ich od seba museli oddeľovať okoloidúci. Opitý vodič po nehode mal problém stáť na vlastných nohách, pričom dnes dopoludnia bol vzatý do väzby.

K zrážke zrejme došlo z dôvodu nepozornosti, pričom vodič automobilu značky Toyota na križovatke narazil do ďalšieho osobného vozidla značky Škoda. Po zrážke sa snažil utiecť, avšak druhý člen nehody mu to nedovolil, po čom nasledovali kopance a päste. Bitka sa stupňovala a vodičovi Škody museli pomôcť okoloidúci svedkovia.

„Prišli sme so susedom, on mu chytil jednu ruku, ja druhú. Bol dosť agresívny,“ uviedol pre televíziu JOJ jeden zo svedkov. Následne na miesto činu prišli policajti, ktorí agresívneho vodiča museli spacifikovať. Už na prvý pohľad im bolo jasné, že pred jazdou požil alkohol.

„Asistovali sme pri dopravnej nehode dvoch motorových vozidiel Škoda Octavia a Toyota Yaris, kde vodič Toyoty nafúkal,“ tvrdí Erik Mižák z odťahovej služby.

Podľa zistených informácií mal mať vodič Toyoty fľašu s alkoholom uloženú na prednom sedadle. Hodnota alkoholu v dychu mu po opakovanej dychovej skúške stúpala.

„Počas dokumentovania dopravnej nehody bol muž podrobený dychovej skúške, tá potvrdila prítomnosť alkoholu v jeho dychu, najprv v množstve 1,5 promile alkoholu a následne opakovaná dychová skúška v množstve 1,8 promile alkoholu,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Lenka Ivanová.


Muž mal mať už v minulosti problémy s drogami. Po troch dňoch v cele policajného zaistenia a po vytriezvení sa postavil pred sudkyňu mestského úradu, ktorá ho vzala do väzby. Prokurátor 35-ročnému mužovi navrhol, aby nepokračoval v trestnej činnosti. Zároveň sudkyňa mu pridala ďalší dôvod, aby neušiel.

V prípade uznania viny mu hrozí ročné väzenie a zákaz šoférovania na 10 rokov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu