Vlaky v Košickom kraji čakajú obmedzenia. Dôvodom je modernizácia trate


Foto: Vlaky v Košickom kraji čakajú obmedzenia. Dôvodom je modernizácia trate Foto: Ilustračné foto

Kvôli výlukovým prácam na elektrifikácii a modernizácii úseku železničnej trate Bánovce nad Ondavou  – Humenné dôjde od 3. marca 2024 k rozšíreniu prác a prerušeniu železničnej dopravy aj v ďalších úsekoch.

Na linke Košice – Humenné bude náhradná autobusová doprava rozšírená o úsek Michalovce – Strážske so zmenou zastavovania v Strážskom. Autobusy budú stáť na autobusovej zastávke Strážske, rázcestie Krivošťany. Pôvodná zastávka Strážske železničná stanica fungovať nebude. Vlaky regionálnej dopravy budú vedené len na úseku Košice – Michalovce a vlaky diaľkovej dopravy v úseku Bratislava – Michalovce a Praha – Michalovce.

Na linke Prešov – Humenné, okrem spojov Os 9140/9141, budú vlaky premávať len v úseku Prešov – Nižný Hrabovec. V úseku Nižný Hrabovec – Humenné bude zavedená náhradná autobusová doprava.

Nočné diaľkové vlaky R 614/615 ZEMPLÍN budú vedené v úseku Michalovce – Košice – Bratislava hlavná stanica v pôvodnej súprave. V úseku Humenné – Michalovce bude zavedená náhradná autobusová doprava. Služby v lôžkových a ležadlových vozňoch budú zabezpečované len z a do stanice Michalovce. Autovozeň Humenné – Bratislava bude aj naďalej vedený v úseku Košice – Bratislava.



Nočné medzištátne diaľkové vlaky EN 442/443 SLOVAKIA budú vedené v úseku Michalovce – Košice – Praha hlavní nádraží v pôvodnej súprave, ale v úseku Humenné – Michalovce bude takisto zavedená náhradná autobusová doprava. Služby v lôžkových a ležadlových vozňoch budú zabezpečované len z a do stanice Michalovce. Autovozeň Humenné – Praha nebude vedený. Využiť ho môžete len na trase Košice – Praha.

„Všetky autobusy NAD na úseku Michalovce  – Strážske – Humenné – Medzilaborce mesto / Stakčín, budú zabezpečovať návoz a odvoz cestujúcich do Michaloviec k vlakom linky Michalovce – Košice s optimálnym prestupným časom tak, aby nedochádzalo k ich zmeškávaniu, s následným možným prestupom v Košiciach na vlaky diaľkovej dopravy,“ píše mesto.

Dopĺňa, že na uvedených úsekoch bude platiť výlukový cestovný poriadok náhradnej dopravy. V úseku Humenné - Medzilaborce nedochádza k zmene času autobusov. Na trase Humenné - Stakčín sa posunú odchody autobusov počas pracovných dní o 20 minút skôr.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu